Alle categorieën

  Artikel 14 van 34

«« Eerste « Vorige  |  Volgende » Laatste »»

Al vijf doden door legionella-uitbraak in Portugal (Actualiteit)

2014/11/11

Door: redactie -Gepubliceerd: 10/11/2014 - 21u45 - Bron: Belga

In Portugal heeft een legionella-uitbraak al aan vijf mensen het leven gekost. Dat hebben de gezondheidsautoriteiten van het land vandaag laten weten. Er zijn al 233 mensen besmet en dat aantal kan nog oplopen. Bijna 40 mensen liggen op de afdeling intensieve zorgen.

De oorzaak van de besmetting is voorlopig onduidelijk. Alles begon vorige vrijdag met de melding van enkele verdachte gevallen in het stadje Vila Franca de Xira, op een dertigtal kilometer van de hoofdstad Lissabon, maar intussen is de besmetting uitgegroeid tot een ware haard. De meerderheid van de besmettingen situeert zich in de regio rond Lissabon.

Legionellose is een infectie van de longen die veroorzaakt wordt door de legionellabacterie. De ziekte is niet besmettelijk, maar verspreidt zich door het inademen van kleine druppeltjes water waarin de bacterie zich bevindt. Boosdoeners daarbij zijn onder meer airconditioningsystemen en douches.

Preventief zijn de koeltorens van de belangrijkste fabrieken in de omgeving van Vila Franca de Xira stilgelegd. Ze zullen worden ontsmet.

Bron artikel:
http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2117344/2014/11/10/Al-vijf-doden-door-legionella-uitbraak-in-Portugal.dhtml

«« Eerste « Vorige  |  Volgende » Laatste »»

  Artikel 14 van 34